EnergieDirect oftewel #ED !? Tsal toch nie waar zijn….

M’n vermoeden werd bewaarheid: van de lezers van onze plaatselijke leugenaar zegt 69% van de respondenten het maar niks te vinden. Ik ben dus niet de enige die met fronsende wenkbrauwen naar de nieuwe commerciële vaandeldrager van de club kijkt. Alleen die naam al…..alsof er ook Energie-indirect te koop is!

Decennialang prijkte trots de naam van de kumpenie op de voorzijde van de shirts. Het was veel meer dan de naam van een gloeilampenfabrikant in het zuiden des lands. Diep verweven met de commerciële, sportieve en culturele traditie van de club, is de naam van Philips as such van grote betekenis. Deze naam prijkt ook op de Lichttoren in de stad, icoon van Kempische groei en bloei. Monument van vooruitgang en industriële evolutie. Als zodanig stijgt de naam van Philips ver uit boven de vertrouwde associatie met het electronicaconcern. De Lichttoren zonder de naam van Philips erop zou lijken op een geamputeerd lichaam.
De keuze voor een andere hoofdsponsor door het huidige management van PSV is alleen al vanuit dat beeld niet goed uit te leggen.De clubleiding heeft geen zeggenschap over tradities die de commercieel noodzakelijke versierselen op het clubshirt ver te boven gaan.

Philips en Eindhoven zijn, met trots, veroordeeld tot elkaar. Dat EnergieDirect een prijsvechter is op de energiemarkt en onderdeel uitmaakt van het gigagrote internationale concern RWE, maakt de acceptatie niet eenvoudiger.

Mocht ik bestuurder van de PhilipsSportVereniging zijn geweest, dan had ik het wel geweten: ASML, VDL, DAF of NTS. Er zijn legio succesvolle en soms jonge, prachtige bedrijven in Brainport die, naast Philips, met recht hun naam aan de club zouden mogen en kunnen verbinden. Aan afkortingen ontbreekt ’t niet: past precies op ’t shirt. Zijn soms groot geworden in het kielzog van Philips. Symbolischer kan bijna niet!

Ik moet er toch niet aan denken dat de nieuwe sponsor straks den volke getoond wordt met de afkorting ED ? In de slipstream van de veranderingen raken we dan op die manier onze regionale informatiedrager ook nog kwijt. En dat wens ik het Eindhovens Dagblad niet toe.
Op naar het Philips Stadion….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s