Botsing

In het zonnetje stond ik mijmerend met m’n fiets te wachten voor het rode verkeerslicht. Genieten zonder te haasten. Kijken naar de snelleren onder ons. Uitzicht op ’n enigszins rommelig parkeerterrein. Zo’n terrein waarvan je weet dat het eigenlijk om ’n nieuwe bestemming vraagt. Geen feest om daar overzichtelijk te parkeren.
’n Man met de chique handelskoffer in de hand, kijkt voldaan om zich heen. Z’n snelle bolide wordt door hem vanaf ’n afstandje geopend. Koffer en manteau worden achteloos achterin gegooid en hij neemt zelfvoldaan plaats achter het stuur van z’n Limousine A160.
Tegelijkertijd maakt een oudere dame ietwat nerveus aanstalten om met de mooie  automobiel vanaf haar parkeerplaats te vertrekken. Ze rijdt langzaam aan 🙂 en laat, gemakzuchtig en onhandig, de auto vervolgens midden op het pad staan. Daarvandaan is het slechts drie meter wandelen tot de betaalautomaat. Wel zo makkelijk moet ze gedacht hebben:’n meter meer lopen dan strikt noodzakelijk mag ’n mens niet willen. Terwijl ze triomfantelijk naar de euro-ontvanger loopt, rijdt de berijder van de A160 zorgeloos achteruit. Gedane zaken stemmen hem kennelijk vol goede moed. Binnen èèn seconde botst de bolide op de stilstaande auto van mevrouw, die daarop meteen in krijsen uitbarst.

Stevige blikschade aan twee automobielen. Twee boze weggebruikers. Tijdverlies. Bemoeizuchtige omstanders. Administratieve rompslomp.En zo verder……
Mijn verkeerslicht is inmiddels op groen gesprongen. Ik pedaleer vrolijk voort en fluit ’n melodietje.
’n Ongeluk zit in ’n klein hoekje. Haastige spoed is zelden goed. Wees ’n heer in ’t verkeer.
Maar vooral ook: heb geen leedvermaak, eerstdaags overkomt ’t jou.
Hoezeer ik er overigens van overtuigd was dat het accident buitengewoon simpel had kunnen worden voorkomen. Tja….die snellen onder ons….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s