Stuiteren

Nooit geweten dat afscheid nemen zo veel indruk op je kan maken. Heb ’t toch vaak genoeg in m’n leven gedaan, maar de laatste keer is onuitwisbaar. Beëindiging van je fulltime loopbaan doe je natuurlijk ook niet zo vaak in je leven. Ik ben in elk geval niet van plan om ’t nog vaker te doen. Één keer leidt al tot zoveel kortstondige emotionele disbalans, daar kan ’n mens niet veel bij hebben. Die herinnering is te aangenaam om daaraan nog veel nieuwe explosies van aandacht toe te kunnen voegen. Wat ’n heerlijk gevoel van blijdschap,trots en dankbaarheid heeft me mijn afscheid opgeleverd.

’n Zaal in een prachtige theatrale omgeving vol met mensen uit alle periodes van mijn loopbaan, dansende, spelende en zingende leerlingen, originele speeches van collegae die me goed kennen, het is teveel om op te noemen! ’n Receptie waarvan je alleen maar kunt dromen en e-mails,brieven,kaarten,linkedinberichten,tweets en andere egostrelerijen….Teveel om te bevatten.

 ‘Waar heb dat nou voor nodig?’  zouden we ons in quasi-reflectieve stijl kunnen afvragen. Nergens voor natuurlijk in puur techno-economische termen. Maar het is wel verbluffend verrijkend. Één keer ècht terug-en vooruitblikken,stilstaan bij hoogtepunten en mislukkingen. Elkaar even ontmoeten zonder verdere agenda. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik doe dat maar niet: ik ben nu langzamerhand wel uitgestuiterd😉

Ik gun inmiddels iedereen z’n eigen stuiterfestivalletje: naar nu reeds blijkt ben ik beter uitgekomen dan ik er in ging. Als start van een volgende levensfase lijkt me dat ’n prima en nastrevenswaardige bodem. Ik ben niet echt ’n ‘fan’ van al te concrete arbeidsvoorwaarden, maar laat ik voor dit onderwerp een uitzondering maken: we leggen vast dat ieder recht heeft op stuiteren bij beëindiging van het arbeidzame leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s