PIZ

Als ik er nou van uitga dat ik gemiddeld per jaar toch wel tenminste 43 effectieve werkweken heb ‘geboekt’, dan kan ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vaststellen dat ik deze week begin aan zowat mijn 1800e werkweek. ‘What’s in a number…?’ Nu ik het getal zo zie staan, valt het me zelfs ’n beetje tegen!

Het wordt in dit leven mijn laatste volle werkweek in een fulltime dienst- en werkverband. En dat is wel bijzonder.Want ik weet natuurlijk niet beter dan dat ’n gezond mens aan de gang is en blijft! Benieuwd hoe het zal zijn om niet langer in het klassieke ritme van 5 à 6 dagen per week bezig te zijn met je betaalde en noeste arbeid. Wat ik wel weet is dat ik geniet van werk en ieder vrij moment beschouw als een heerlijke fase tussen twee drukbezette periodes in. Hoe gaat dat dan straks? Ben je dan op zoek naar een bezet moment tussen twee periodes van innige rust? Of raak je de draad kwijt bij het ontbreken van nu nog immer op de loer liggende extra druk(te)? Waarschijnlijk geen van beide, maar wie zal ’t zeggen. Natuurlijk had ik op al deze vragen een antwoord kunnen krijgen: had ik maar een PIZ-cursus 1)  moeten volgen. Het schijnt dat je daar leert hoe je te verblijden en vervolgens te amuseren met je nieuw verworven vrijheden.Toch heb ik manmoedig elke neiging om te gaan ‘PIZ-en’ weerstaan. Het behoort tot de categorie overbodige en daardoor luxe pakketten aan cursus- ,coachings- en kletsaanbod, ontstaan onder invloed van overdreven verzorgingsstatigen. Er wordt blijkbaar goed geld mee verdiend. Dat gun ik overigens iedereen, maar dan in mijn geval toch maar liever aan producten die ik niet zelf kan verbouwen! En dat zijn er ook nog een heleboel.

PIZ doe ik wel zelf in de vorm van PUZ 2) : met de fiets de hort op en lekker genieten van de wonderen in de natuur. Daar leer ik vanzelf wat het betekent om niet langer begeesterd te kunnen worden door timemanagement en concepten. En dan beschouw ik een bezoek aan een adembenemende tentoonstelling in een goed museum wel als ’n tussentijds druk bezet moment. Om nog maar te zwijgen van al die momenten in een fijne concertzaal of langs een strand met vooral veel vloed en eb. Ik krijg ’t nog druk……

1)PIZ= pensioen in zicht    2) PUZ= pensioenuitzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s