Confereren

Hoeveel uren zou ik de afgelopen decennia al confererend bezig zijn geweest? Geen flauw idee, maar het moeten er heel veel zijn geweest! Conferenties hebben iets doelgerichts ( er is altijd wel ’n thema of ‘aanvliegroute’) en tegelijkertijd iets vrijblijvends ( na afloop gaat ieder zijnsweegs en over tot de orde van de dag). De conferentie waaraan ik onlangs deelnam behoort tot de categorie ‘most wanted’. Met directe collegae reflecteren op ontwikkelingen die je niet goed had zien aankomen heeft iets bevrijdends: iedereen herkent dat wel, we missen allemaal wel ‘ns ’n aansluiting. Filosoferen en fantaseren over (on)gekende ¬†mogelijkheden in de toekomst en daarbij bijpassende scenario’s ontwikkelen scherpt de geest en brengt de uitvinder,denker en innovator in ons tot leven. Het geeft energie! De ontmoetingen tussendoor tijdens conferenties zijn wellicht het allerbelangrijkst. Buurten en kletsen, luisteren en aandacht vragen, maar vooral ook observeren en adviseren en met dat alles ooit je voordeel doen.Gek eigenlijk dat ik daaraan zoveel waarde hechtte en nog steeds met veel plezier deelneem. Zou het inderdaad zo zijn dat ‘outcome’ van veel grotere betekenis is dan ‘output’. In dat geval heb ik mijn tijd tijdens al die conferenties wonderwel goed besteed.Laat ik dat beeld vasthouden en misschien inbrengen tijdens een volgende conferentie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s